Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:290
banner
Potraviny a stravovanie

Návod ako jesť sladkosti

Niektorí ľudia sladkosti k životu nepotrebujú a i napriek tomu majú problém s hmotnosťou. Potom existujú ľudia ktorí sladkostí zjedia na kilá a nikdy po nich nepriberú. Či ste na sladkostiach závislí alebo nie, mali by ste vedieť ako na vás pôsobia a ako ich použiť tak, aby vám neubližovali.

img
Amairim
Pridané: 01.09.2016, 21:31
Reagovať
Pridané: 01.09.2016, 21:31
Reagovať
skúsenosť so sladkým
Ahojte. Predovšetkým chcem poďakovať za perfektny blog. Hltám tu články už druhý deň. A teraz moja skúsenosť s tým bielym jedom. Kedysi som aj ja mlsala, ako každá žena. Po pôrode som s tým radikálne prestala. Cca po roku nejedenia sladkosti (stravujem sa 5xdenne s deťmi) som bola s manželom na jednom školení. Mali sme ho vkuse od ôsmej ránna, cca do pol druhej poobede. Prestávka sa nekonala, pili sme počas neho len vodu, čo m i vyhovovalo. Okolo jedenástej už som pociťovala hlad, už pred hodinou som mala desiatovať. O jednej hodine sa pánko zľutovaľ a piniesol 8 ľuďom jednu veľkú orieškovú čokoládu Milka. Samozrejme, ja už v kŕčoch, odlomila som si dve kocky. To čo prišlo potom.... silé hučanie v ušiach, nepočula som ani manžela vedľa seba, dokonca som ho ani nevidela. Tento stav pretrvával približne polhodinu. Snažil som sa ho zahnať veľkým množstvom vody. Ospravedlňujem sa za dlhý koment. Toľko moja skúsenosť s účinkami cukru v relatívne "očistenom" tele.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
tim18
Pridané: 12.08.2015, 21:09
Reagovať
Pridané: 12.08.2015, 21:09
Reagovať
Sladkosť v diéte športovca
Zdravím,

asi mám trocha blbú otázku, ale zaujímalo by ma či si môžem dať, čisto teoreticky, denne jednu sladkú čokoládovú tyčinku, poprípade nejaké keksy napr. po obede. Aktívne športujem, robím bojové športy a pohybu mám dosť. Stravu som si prispôsobil cvičeniu, jem veľa zeleniny, bielkoviny a mám aj nejaké základné doplnky typu proteín, BCAA a glutamín. Pomaly sa dostávam do formy po niekoľkomesačnej pauze. Mojím cieľom je zachovať si svalstvo, schudnúť z tukov a zmestiť sa do novej hmotnostnej kategórie. Mám diétu, ale zaujímalo by ma či mi uškodí jedna taká, vyššie spomínaná sladkosť denne poprípade každý druhý deň. Ďakujem za odpoveď.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 31.08.2015, 00:07
Reagovať
Pridané: 31.08.2015, 00:07
Reagovať
Re: Sladkosť v diéte športovca
Na to sa neda Roman odpovedat tak, ze ano alebo nie. Nemam o tebe ziadne dalsie suvisiace informacie, stav podkozneho tuku, stav (pod)vyzivy, stav metabolickej flexibility ci ine individualne parametre. Musis sa naucit sam rozhodovat o tom, ci aj taketo drobne veci nie su krokom spat, pri tvojej kazdodennej snahe na ceste za cielmi. Ak ti to prinasa dusevne uspokojenie a viac psychickych vyhod ako nevyhod, tak mozno je to OK. Ale kto vie?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Simeon
Pridané: 31.10.2014, 14:18
Reagovať
Pridané: 31.10.2014, 14:18
Reagovať
Hobbits?
Dobrý deň .. ak ma prepadne večer chuť na chipse alebo na popcorn , sladké... Je lepšie ak si dám sušienky Hobbit namiesto toho? :) Ďakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.11.2014, 22:12
Reagovať
Pridané: 25.11.2014, 22:12
Reagovať
Re: Hobbits?
Asi ani nie. Ten popcorn by som videl asi ako najmensie zlo. Ale ciastocne by sa prijem sacharidov dal akceptovat 3h pred spanim ak sa dodrzia nasledovne pravidla:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/sacharidy-pouzivajte-ako-dobrych-sluhov.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
none
Pridané: 23.09.2014, 20:32
Reagovať
Pridané: 23.09.2014, 20:32
Reagovať
Chuť na sladké
Najprv chcem povedať,že som sa tiež roky dozadu(pred 12 rokmi) rozhodol,že prestanem jesť cukor,lebo som zistil ,že u mňa je cukor č.1 ,ako najhorší pôvodca nadmerneho tvorenia žal.kyselín a pálenia záhy.Takže som potom používal umelé sladidlá,čo pomohlo,že som už nemal pálenie záhy,ale neskôr som zistil o škodlivých účinkoch um. sladidiel.Prestal som ich používať a chcel som ich nahradiť prírodnými sladidlami ako stevia a xylitol o kt. hovoria,že nezvyšujú glykemický index.Možno by som ich používal až doteraz lebo to chutí aj vyzerá ako cukor (niektoré ženy to používajú aj pri pečení),neviem či som sám , ale u mňa stevia a xylitol trochu iritovali črevá (čo píšu aj ako jeden s nepriaznivých účinkov konzumácie)tak som to prestal používať.Teraz sa dosť vyhýbam sladkostiam a teplé nápoje si občas prisladím len 1 lyž. medu.Ak okrem bežnej stravy zjem nejaké ovocie a zeleninu každý deň,tak v tom je aj tak nejaký prírodný cukor.

Všimol som si ,že napriek mladému veku si už stihol veľa vecí naštudovať a urobiť si vlastný research (vdaka bohu za internet),čo je dosť dôležité ,lebo to čo u nás v školách učia dávno zaostáva za realitou.

Ale teraz chcem povedať,že nie celkom súhlasím čo tu bolo napísané budem citovať: je to z časti Oceňte signály vášho tela
"Pocit chute na sladké je signál, ktorý treba vypočuť. Tento signál môže mať fyziologický dôvod alebo jednoducho ide o stravovací zvyk (chuť na jazyku). Vo väčšine prípadov (90%) ide o fyziologický dôvod. V tomto prípade vám vaše telo dáva najavo že sa neprávne stravujete a neustále vám kolíše hladina cukru v krvi..."

Ja nie som doktor ale vždy načúvam potrebám a reakciám môjho tela na všetko čo dám do svojich úst,okrem jedla aj liekov .A teraz chcem spomenúť,že tu nehovorím o ľudoch cukraholikoch ale o všetkých celkovo.Nesúhlasím s tým,že Pocit chute na sladké je kvôli nesprávnemu stravovaniu.Nemám na mysli tých(závislých),čo jedia sladkosti na hladný žalúdok,a majú totálne zlé navyky,jedia sladkosti či treba alebo netreba.Mám na mysli bežných ľudí,čo majú chuť na sladké až po zjedení bežnej stravy,lebo to je najväčší problém,mnohí po najedení do sýta,nevedia odolať zjesť za tým niečo sladké.Toto nie je žiadna porucha,je to úplne prirodzený pocit.(na jednom blogu som to už niekde napísal,tak to tu len skopírujem aby som to nemusel písať znova)

všetci doktori hovoria o všetkom možnom,len nie o skutočnej príčine nutkania na sladké.To sú tie ich teórie ale vôbec si nespoja to ,čo už možno vedia (fungovanie inzulínu v tele) , ale nedošlo im,že toto je už odpradávna stará vec.Ľudia už dávno vedia,že po veľkom jedle máte okamžite chuť na sladké,preto sa už oddávna (po stáročia) zvykol podávať sladký dezert ako posledný chod.Laik tomu nerozumie ,ale telo si to pýta.Doktori by to už mali dávno vedieť.Odpoved je jednoduchá- INZULIN v tele.Každý zdravý človek má vo svojom tele určitú hladinu inzulínu,ktorú si telo samo vytvára a reguluje.Kedže inzulín je potrebný na spracovanie potravy, hned ako naplníme žalúdok potravou , telo ho odčerpá zo zásobníka.Okamžite sa dostaví falošný pocit nedostatku cukru v tele a chuť na sladké.Lenže potrava v žalúdku sa rozloží do 20-30 min. , a potom sa nám hladina inzulínu vráti späť do normálu a s ňou ZMYZNE aj pocit chute na sladké.Sám som bol závislý na sladké a chcel som to obmädziť, vyskúšal som to na sebe a FUNGUJE TO !!!
Je to jednoduché : Ak sa dosýta najete (normálne jedlo,nie sladké ako palacinky,buchty na pare atd.), nejedzte hnedˇza tým nič sladké (ani nepite sladké nápoje) - počkajte pol hodiny , a uvídíte že chuť na sladké vás prejde , úplne zmizne.Väčšinou ked´ po jedle niečo robíte,úplne zabudnete že ste mali chuť na sladké.Takto sa dá zredukovať až o 90% pokušenia na príjem cukru denne.
Takže ked´ budete mať nabudúce po jedle nutkanie na sladké,je to len dočasné,je to ako malý čertík vo vnútri,ktorí sa dožaduje svojeho,takže ak tomu čertíkovi odoláte pol hodiny,porazíte ho a on prestane otravovať.

toto som kdesi prečítal na nete,asi 2-3 roky dozadu,že po jedle je to normálna reakcia organizmu,vyskúšal som to na sebe a je to pravda,že po pol hodine to prejde.Len pre tú srandu vyskúšajte to na sebe,a potom kedˇ pôjdete za vašim lekárom,spýtajte sa ho ,či vám bude vedieť vysvetliť,prečo máte hnedˇ po jedle veľkú chuť na sladké.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 14.10.2014, 22:02
Reagovať
Pridané: 14.10.2014, 22:02
Reagovať
Re: Chuť na sladké
Informacie v tomto clanku su uz dost stare a ak ide o metabolizmus cukrov, metabolicky trening, konzumaciu cukrov / sacharidov a ine zaujimavosti, tak odporucam studovat co najnovsie clanky z nasho blogu.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Andyd17
Pridané: 09.02.2014, 14:30
Reagovať
Pridané: 09.02.2014, 14:30
Reagovať
sladkosti
Ahoj Vlado. Mala by som (pre mňa), veľmi dôležitú otázku. Cvičím 5-6x týždenne (3-4x silovo intervalové, 2-3x silové trénigy). Odkedy čítam Tvoje blogy, snažila som sa obmedziť sacharidy na minimum (teraz je to na úrovni 50-200g). Problémom sú však sladkosti. Viem, že optimálne by bolo obmedziť sacharidy na 50g/deň. Moja otázka, ak tých 50-100g využijem na sladkosti: len Bebe kakaové, Hobbits keksík alebo domáci koláč, samozrejme brzdím s tukmi, bolo by so správne? Nemám problémy s váhou, mám aj svaly, avšak brucho by som chcela rysovať.. Čo sa mi doteraz nepodarilo. Dalo by sa s takým štýlom vyrysovať brucho? Žiaľ bez sladkostí som veľmi nepokojná. Bez pečiva, zemiakov..vydržím, ale nech mám denne aspoň také množstvo sladkostí..
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 25.02.2014, 16:49
Reagovať
Pridané: 25.02.2014, 16:49
Reagovať
Re: sladkosti
Ahoj Andy, obavam sa, ze tymto stylom sa ti brucho asi nepodari vyrysovat. Z mojho pohladu by bolo optimalnejsie, ak by si si zacala pripravovat dezerty, ktore uvadzame v poslednej e-publikacii. Ide o kombinaciu funkcnych potravin spolu s wellness proteinom a ja verim, ze tieto "maskrty" ta uspokoja viac ako dostatocne:

http://publikacie.vladozlatos.com/recepty-z-wellness-proteinu.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
drakedodge
Pridané: 05.08.2013, 15:08
Reagovať
Pridané: 05.08.2013, 15:08
Reagovať
Horká čokoláda
Ahoj Vlado, zaujimao by ma ci aj kvalitnu horku cokoladu co ma 85% kakaa, alebo povedzme iba 70% treba tiez brzdit kvalitnymi tukmi?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.08.2013, 22:10
Reagovať
Pridané: 12.08.2013, 22:10
Reagovať
Re: Horká čokoláda
Ak je v tej cokolade pridany cukor (skontroluj zlozenie), tak ano, pricom ak tam je, tak cely pozitivny ucinok cokolady je zmareny.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Lucia LEhmanova
Pridané: 22.07.2013, 16:29
Reagovať
Pridané: 22.07.2013, 16:29
Reagovať
proteiny
Ahoj,
chcela by som sa opýtať, aký máš názor na proteín Syntha 6.. Používam ho už vyše roka, najviac večer pred spaním, niekedy namiesto večere..Dočítala som sa že je kvalitný, navyše má skvelú chuť.. A tiež sa chcem opýtať na micelárny kazeín PEAK, ten mám tiež doma, ale príde mi až príliš sladký, takže ho moc nepoužívam
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.07.2013, 14:22
Reagovať
Pridané: 28.07.2013, 14:22
Reagovať
Re: proteiny
Nakolko takyto produkt nepouzivam, neviem sa ti k tomu vyjadrit. Som si vsak isty, ze ho ani nebudem nikdy pouzivat, nakolko sme si sami vyvinulu vlastnu formu zdraveho a biologicky cisteho proteinu:

http://produkty.vladozlatos.com/wellness-protein-daily.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
barca.ambrozyov
Pridané: 18.07.2013, 21:55
Reagovať
Pridané: 18.07.2013, 21:55
Reagovať
preventívna konzumácia sladkostí
dobrý večer,chcela by som vedieť,aký máte názor na preventívnu konzumáciu sladkostí.Mám veľmi veľký problém,ktorý som sa začala pokúšať riešiť takýmto spôsobom.ten problám vznikol tak,že 4mesiace som chudla(samozrejme nesprávne) a jojo efekt sa dostavil vo forme prejedania sa všeličoho možného a takéto prejedanie sa mi za posledných asi 20 dní prihodilo v priemere každý 3. deň.Od vtedy som pribrala asi 2kg :( .Ani sama nechcem uveriť tomu,ako sa správam keď mám tú slabú chvíľku,ako úplne niekto iný,ale to bude asi tým,že mám vyčerpanú sebakontrolu(bola som 4 mesiace bez sladkostí,bez žiadnych väčších hriehov). Bol by teda veľký problém,dať si napríklad každý deň(mohla by som sa to pokúsiť zredukovať aj na každý 2. deň) BEBE dobré ráno čokoládové(možno by mi stačil 1, max. 2 keksy),pred tým ale vypiť 3 deci acidka a po keksoch si dať hrsť orieškov?Aj naďalej sa snažím zhodiť s podkožného tuku.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.07.2013, 13:36
Reagovať
Pridané: 28.07.2013, 13:36
Reagovať
Re: preventívna konzumácia sladkostí
Barbora existuju aj ine cesty, ako oklamat svoj mozog, v ktorom dochadza k zasadnym zmenam ak ide o konzumaciu sacharidov a celkovo o cukrovy metabolizmus. Sacharidy a ich nasledna premena v tele na cukor (od 10 do 45 min.) sposobuje v mozgu docasne zmeny, co znamena, ze cukry aktivuju uplne rovnake receptory ako kokain a ine drogy. To znamena, ze vasa forma zavislosti je naozaj skutocna, Nakolko vas ovladaju uplne ine hormony aku cloveka, u ktore pracuje tukovy metabolizmus, odporucam vam dostudovat si nasledovne clanky, ktore vam najprv pomozu problem uchopit inteligenciou a potom zacat sa aktivne branit. Najdolezitejsia cesta, ako sa ubranit, je zvysit objem zdravych tukov vo svojej vyzive (nad 50% energetickeho prijmu), ktore zarucia "opravenie" citlivosti tkaniv na dolezite hormony. Nasledne musite velmi casto a intenzivne cvicit. Studujte prosim a aplikujte nove poznatky do svojej zivotospravy:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/opravte-svoj-zle-fungujuci-metabolizmus.html

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/mozu-byt-tuky-vo-vyzive-najdolezitejsie.html

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/ako-spravne-cvicit-intervalovy-trening.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
barca.ambrozyov
Pridané: 04.08.2013, 21:37
Reagovať
Pridané: 04.08.2013, 21:37
Reagovať
Re: Re: preventívna konzumácia sladkostí
Som Vám veľmi vďačná,články mám už prečítané,mala som v pláne začať zajtra s hladovkou,aspoň čiastočnou-no uvidím ako to zvládnem,len mám takú otázku.Keď sa chystám držať hladovku mám cvičiť ráno?Môžem aj raňajkovať(ak chcem držať len čiastočnú hladovku)?A koľko krát do mesiaca môžem držať čiastočnú hladovku?pretože úplnú by som asi nezvládla a aj po tej čiastočnej sa mám riadene prejesť,tak ako som čítala v tomto článku http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/schudnite-5kg-za-3-dni-bez-cvicenia-a-diet.html ?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.08.2013, 14:10
Reagovať
Pridané: 12.08.2013, 14:10
Reagovať
Re: Re: Re: preventívna konzumácia sladkostí
Ciastocne hladovanie by ste mali dodrziavat aj 3x / tyzden a samozrejme ranajkovat nemozete. Toto "najdolezitejsie" jedlo dna treba jednoducho preskocit. Ak chcete cvicit rano, musite ist cvicit na lacno, po treningu si za 45 minut mozete dat protein s vodou (napr. nas WP) a o 2h opat dalsiu davku WP s vodou. Potom vecer sa mozete riadenym sposobom prejes podla navodu v tom clanku (zelenina, bielkoviny, kvalitne tuky).
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
barca.ambrozyov
Pridané: 17.08.2013, 10:26
Reagovať
Pridané: 17.08.2013, 10:26
Reagovať
Re: Re: Re: Re: preventívna konzumácia sladkostí
aha,tak to mi celkom vyhovuje že aj 3x do týždňa :).menej roboty s prípravou jedla,menej starostí,viac času. wp síce nemám a ani nebudem mať,čo je škoda ale zaujímalo by ma ako to je ešte s konzumáciou rybieho oleja počas čiastočného hladovania(tých 5-6 hodín)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 20.08.2013, 22:23
Reagovať
Pridané: 20.08.2013, 22:23
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: preventívna konzumácia sladkostí
Olej pouzite az vecer pri riadenom prejedani, ktore nasleduje po ciastocnom hladovani.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
barca.ambrozyov
Pridané: 22.08.2013, 10:18
Reagovať
Pridané: 22.08.2013, 10:18
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Re: Re: preventívna konzumácia sladkostí
dobre teda :) a ďakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
dominica
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
susene figy
Ahoooj
mam otazku na susene figy..obsahuju vela sachacov aj cukrov..takze tak isto mi zvysia hladinu inzulinu ako keby ze si dam cokoladu?? lebo si kupujem susene figy z tesca a nemaju tam pridany cukor,ani nic,tak som to povazovala za celkom dobru maskrtu . Dakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 05.03.2013, 15:58
Reagovať
Pridané: 05.03.2013, 15:58
Reagovať
Re: susene figy
Presne tak, nie je rozdiel medzi susenymi figami a cokoladou po fyziologickej stranke. Je tam rozdiel len po nutricnej stranke - figy su vyzivnejsie a maju v sebe aspon nejaku hodnotu. Problem je, ze narusia rovnako optimalne fungujuci metabolizmus (hormony) co moze mat fatalne nasledky (od priberania az po podporu rakovinotvornych buniek). Preto samotne figy konzumovat neodporucam a v ich spotrebe dost setrit.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
dominica
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Re: Re: susene figy
dakujem za vysvetlenie..a ktore susene ovocie by bolo vhodnejsie ako sus. figy ? mam taky pocit ze odpises ze ziadne :)alebo ked uz,zabrzdit tukmi..
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 13.03.2013, 23:07
Reagovať
Pridané: 13.03.2013, 23:07
Reagovať
Re: Re: Re: susene figy
Napriklad brusnice.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
nada solarova
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
acidko
ahoj vlado, chcem sa opýtať či je vhodné po niečom sladkom, alebo po cereáliách - zapiť to acidkom nízkotučným - v článkoch som našla zmienky len o plnotučnom acidku ktorá ja vôbec nepijem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 28.08.2012, 21:56
Reagovať
Pridané: 28.08.2012, 21:56
Reagovať
Re: acidko
ahoj, tak zacni odteraz pit len plnotucne, pretoze je to daleko vyhodnejsie pre cely metabolizmus a o.i. aj hormonalnu tvorbu, co pre teba ako zenu predstavuje velke plus. Ak chces nieco sladke, tak acidko si daj naprv, nie az potom. Ak vsak celkovo konzumujes nizkutocne potraviny, okradas svoje telo o dolezite tuky. Viac si nastuduj v tomto clanku: http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/mozu-byt-tuky-vo-vyzive-najdolezitejsie.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Jana
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
lecitin
dakujem za odpoved... este mam jednu otazocku... kedy je najvhodnejsie konzumovat lecitin - granulat? rano? a len taky samotny ci s niecim?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 18.06.2012, 21:51
Reagovať
Pridané: 18.06.2012, 21:51
Reagovať
Re: lecitin
Idealne rano a vecer pred jedlom (alebo pred spanim) si dat 1CL pod jazyk a nechat postupne rozpustit.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Jana
Pridané: 19.06.2012, 10:15
Reagovať
Pridané: 19.06.2012, 10:15
Reagovať
Re: Re: lecitin
Dakujem!

To som teda netusila ze pod jazyk.. ufff.. A kdesi som citala (mozno aj na vasich strankach???) ze vecer by sa nemal jest lebo podporuje myslenie :D a ja mam aj bez toho problem zaspat, kolko myslienok mi lieta hlavou... ale dakujem... zaradim ho na rano...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
podman
Pridané: 02.06.2013, 00:01
Reagovať
Pridané: 02.06.2013, 00:01
Reagovať
Re: Re: Re: lecitin
Lecitín nefunguje na podporu myslenia na báze stimulácie (ako kofeín či teín), ale ako výživa mozgu a až potom, keď je mozog dobre živený (lecitín, orechy, žĺtka,...) lepšie myslí... čiže ide o dlhodobý proces výživy, ktorý nemá vplyv na spanie.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Re: Re: Re: lecitin
Ano debatovali sme o tom, na niektorych ludi to moze posobit tak. Radsej teda iba rano...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Jana
Pridané: 18.06.2012, 14:07
Reagovať
Pridané: 18.06.2012, 14:07
Reagovať
Sušený cmar
dobrý deň... chem sa opýtať, či je možné miesto proteínu (kým si naň našetrím :) užívať aj sušený cmar? (spomínala sa sušená srvátka v iných článkoch, ale jej hodnoty su horsie ako u cmaru - http://www2.milkagro.sk/index.php?page=234&type=blogger&id=527&blog=258 )
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 18.06.2012, 16:44
Reagovať
Pridané: 18.06.2012, 16:44
Reagovať
Re: Sušený cmar
Ako docasny kompromis to riesenie je.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Radoslav Turzik
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Med & Lieskovce
Ako je to vlastne s tym medom? V Tip-e 19. od Vas je uvadzany ako zdravy. Vsade sa docitavam ze med je vraj len jednoduchy cukor+ nejake minerali, cize v podstate ako fruktoza. Mozete mi to prosim upresnit ako to je?
V clanku sa pise o mandlach a Vlasskych orechoch. Madle v supke sa daju lahko zohnat v supermarkete, avsak je problem s vlasskymi orechmi, lebo zakazdym su v dost zlom stave tak si namiesto nich davam lieskove orechy. Co hovorite na Lieskovce?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 29.03.2012, 09:29
Reagovať
Pridané: 29.03.2012, 09:29
Reagovať
Re: Med & Lieskovce
S medom je to ako s cukrom. Ak ho vela pouzije, nezachrania ta ziadne minerali a cenne latky ktore obsahuje. Biologicky je v malom mnozstve cenny, vo velkom je to problem uz fyziologicky. Lieskovce su ok, mandle v supke tiez.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Radoslav Turzik
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Re: Med & Lieskovce
*mineraly
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
peter
Pridané: 07.02.2012, 22:43
Reagovať
Pridané: 07.02.2012, 22:43
Reagovať
Protein 70 Kompava
Ahoj Vlado,sledujem tvoju stranku,tak ako aj ine vratane Dr.Mercola.Mal by som jednu pripmienku co sa tyka tebou odporucanneho a tebou dlhodobo uzivaneho proteinu Fit 70 od kompavy. A to ze obsahuje jednu z najnebezpecnych moznych chemickych aditiv a to nahradne sladidlo Aspartman.Velmi karcinogenna a rizikova latka pre nervove ustrojenstvo.(nadory,tumory mozgu,alzhaimer...)Ale to ty urcite ako scitany clovek vies..nevadi ti to,alebo si to nepostrehol?Dnes je trendom v proteinoch vyhybat sa tomuto sladidlu a to velkym upozornenim na obaloch.A preto sa asi budem musiet vyhybat tomuto proteinu aj ked inac velmi kvalitnemu.Inac ti fandim a prajem vela uspechov!
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Re: Protein 70 Kompava
Ahoj Peto, samozrejme ze som to postrehol a nie jeden rok presviedcam majitelku Kompavy aby sa to zmenilo. Hoci je ho tam podla jej slov velmi malicke mnozstvo tiez to povazujem za problem spolu so sojou. Lepsi protein vsak tazko dostat na trhu. Je tu vsak sanca, ze sa to zmeni, nakolko s majitelkou uz pracujeme na novom proteine, ktory by toto vyriesil a bol este lepsi a funkcnejsi. Ci sa nam to podari sa dozviete coskoro. Drzte nam palce!
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Rastislav Tonka
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Korunny cukor
neda mi este nezareagovat. Pisete tu o tom, aky je cukor skodlivy a ako sa treba vyvarovat roznym sladkostiam a podobne a potom sa nechate najmut a zaplatit firmou, co vyraba cukor :) pride mi to, ako keby nejaky pacifista urobil reklamu na atomovu bombu :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado Zlatos
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Re: Korunny cukor
Drahy Rasto je cenne ze sa neschovavas za nejaku prezyvku a pises svoje cele meno. No rovnako ako pri komente o Kompave ani teraz nechapem kde je presne problem. Mozes trochu konkretizovat oba tvoje problemy? V pripade Kompavy si povedal vsetko a nic. Prispej do diskusie niecim konkretnym aby to mali pre ostatnych hodnotu a pouc nas vsetkych.
Ak ide o cukor, tento clanok takmer vobec nie je o jeho skodlivosti (cital si to vobec?), na to sme napisali ine clanky.
Je to ako ked vies, ze existuje mor. Ludia mor vyrabaju, hoci ich zabija. Co je horsie, ludia miluju tento mor, konzumuju ho vo velkom viac ako by bolo treba a ty dobre vies, ze s tym nic neurobis. Ale ked budes mat prilezitost naucit ludi narabat s tymto morom tak, aby im ublizoval menej co urobis? Budes kritizovat alebo konat? Co si myslis ze je cennejsie?
PS: clanok je o tom, ako pouzivat sladkosti. Dufam ze nemas problem s pozornostou a poucis nas trochu o tvojich cennych postrehoch.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Rastislav Tonka
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Re: Re: Korunny cukor
nic v zlom, Vlado. jasne, ze clanok je o tom, ako pouzivat cukor, ale ak som spravne pochopil tvoj kompleny nazor na cukor ako taky a ak som spravne pochopil tvoj postoj k vyzive a tvoju poznmku k videu "...Natočili sme cvičebné DVD, ktoré je doplnené aj o sladké recepty. Tie si však vymysleli zadávatelia projektu, čiže sú z nášho pohľadu úplne katastrofálne....", tak inu reakciu som nemohol mat. ak mam nazor, ktory presadzujem, tak sa predsa nenecham dotlacit do niecoho, o com budem potom tvrdit, ze to je katastrofa, lebo si to vymyslel ten, co ma zaplatil. ale to je iba o tom, ako si kto stoji za svojim nazorom. kazdopadne sa nechcem hadat, len proste debatujem.

pokial ide o Kompavu, mal som v rukach par ich produktov a hodnota informacii na obale sa rovnala nule. spominam si akurat na triblus terrestris, kde bolo sice na obale nejake cislo, uz presne neviem ake, ale nikde nebolo napsiane, ci je to obsah na kapsulu alebo na davku alebo na cele balenie alebo co to vlastne je za cislo. a tak by sa dalo pokracovat. mam na to svoj nazor a nevyvratili mi ho ani u vyrobcu, kedze som sa ich na to pytal, ale neunuvali sa odpovedat.

dufam, ze ma neberise ako nejakeho rypala a nepriatela. paci sa mi tento web a som rad, ze som sa k nemu dostal.

p.s.: nemam rad, ked sa ludia schovavaju za rozne prezyvky. ja si za svojim nazorom stojim a nehanbim sa ho prezentovat. to,ze nemusi byt spravny je riziko, ktore v pohode unesiem :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado Zlatos
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Re: Re: Re: Korunny cukor
Ahoj Rasto, je fajn ze mas taketo nazory (prezyvka) i postoje (neschovavat sa, neomylnost..)
Co sa tyka cukru, vsetko som ti vysvetlil, vies za cim si stojim(e) a vo vsetkom mas - zda sa, jasno. Urcite by bolo vhodne aby si sa este vyjadril k tomu, ci ti uvedene informacie pomohli sa zorientovat.
Co sa tyka Kompavy, tak ja mam taky pocit, ze oni sa vzdelavanim svojich zakaznikov zaoberaju dost nadstandardne. Ak ide o obaly produktov, tak opat si napisal nieco nejasne a nekonkretne, tak ti k tomu neviem zaujat stanovislo. No ked si otvoris ich web, tak pochopis, ze ich casova investicia do zakaznika (v otazkach sprievodnych informacii) je dost vysoka. Inak vdaka za pochvalu a za to ze nas sledujes...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Rastislav Tonka
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
Pridané: 12.03.2013, 18:12
Reagovať
KOMPAVA
Ahoj,
rad by som sa vyjadril k preferovanej znacke KOMPAVA. Osobne vzdy rad uprednostnujem domace znacky ale tuto som velmi rychlo vyradil zo zoznamu. Dolezite je, a je to spomenute aj v clanku, vediet, co obsahuje dany produkt. V mnozstve a kvalite informacii na obale je podla mna tato znacka uplne najhorisa na trhu. Napisu sice nejake cisla, ale uz nenapsiu, ci sa jedna o davku, ci o cele balenie a podobne. Tolko moj nazor. Osobne preferuje AONE.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem