Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:0
banner
Názory a postoje

Kto opraví školstvo a naše deti?

Kto je zodpovedný za jasnú VÍZIU školstva? Má v nej miesto iba vzdelávanie? A čo ZDRAVIE detí, záleží niekomu na tom? Má víziu určiť úrad vlády, nejaké ministerstvo, jedna osvietená osoba alebo celá politická strana? Bude mať táto vízia presah aj cez volebné obdobia? Deti sú PRODUKTOM školy a hlavne životného štýlu svojich rodičov. Sme s týmto výsledným "produktom" spokojní? Je absencia tejto vízie priama PRÍČINA toho, že každá ďalšia generácia detí je fyzicky slabšia, TUČNEJŠIA, digitálne dementnejšia a emočne traumatizovanejšia? Ide tu len o vzdelávacie štandardy, PISA testy alebo si konečne stanovíme aj štandardy pre ZDRAVIE a oi. aj fyzickú zdatnosť našich detí? V článku ponúkame riešenia.

 

img
daniel.ambroz
Pridané: 19.08.2021, 09:05
Reagovať
Pridané: 19.08.2021, 09:05
Reagovať
Deti a rodičia
Ahoj Vlado, čítam vaše články už dlho, kým som bol v BA, tri mesiace som aj u vás cvičil, a nikdy som nešiel rýchlejšie hore ako v tom čase. Veľa sa zmenilo odvtedy, máme prvé dieťa a čakáme druhé. Uvidíme ako dopadnú čo sa týka pohybu a jedla, je toho pred nami ešte veľa. Ale:
- aj keď nie som ideál pohybovca, cvičím doma tak, aby ma syn videl
- je to preňho zábava a pri každom cvičení sa ku mne pridá
- neviem porovnať s inými deťmi, má dva roky a dokáže spraviť plank, stojku na rukách o stenu tak, že sa nohami akoby vyšplhá hore po stene (tak ako ju zatiaľ dokážem ja)
- sadne si k stene a nohami sa po nej šplhá hore, to zatiaľ nejde ani mne :))
Všetko to čo popisuješ je určite dobre, treba to všetko riešiť. Rovnakú úlohu má podľa mňa aj to, čo robíte s dospelými. Ak rodičia budú mať správne návyky, možno aj nie dokonalé, budú vedieť posunúť správnym smerom aj svoje deti. Úplne ideál ak budú ešte lepšie než rodičia.
Naozaj držím palce do ďalšej práce, a ďakujem aj za seba za tú obrovskú časť, ktorú ste už odviedli.
Nech sa vám darí :)
Daniel
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 19.08.2021, 20:02
Reagovať
Pridané: 19.08.2021, 20:02
Reagovať
Re: Deti a rodičia
Dakujem za spravu Daniel, prave tato oblast pohybu je pre mna srdcovka, obzvlast ak ide o budovanie infrastruktury na skolach, kde deti k takymto veciam budu mat pristup a samozrejme praca s ludmi ako to robime v nasich Skill LAB telocvicniach alebo na mojich skolenia vyzivny pohyb ma zmysel. Ale najvacsi zmysel je tvorit pre deti a upevnovat im vztah k telu cez pohyb. Ja drzim palce u vas doma, aby ste sa aj nadalej takto pekne zabavali a pekne sirili kulturu pohybu v nasej krajine.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem