Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:445
banner
Tréning, úrazy a regenerácia

Rehabilitácia operovaného alebo zraneného kolena

Ako zrehabilitovať svoje zranené alebo operované koleno tak, aby bolo nie len že v pôvodnom, ale dokonca až v 110% stave? Je vôbec operácia potrebná? Aké typy operácie sú vhodné pre bežných ľudí a ktoré pre športovcov? A ktoré rehabilitačné postupy sú optimálne? V článku sumarizujeme dlhoročné skúsenosti z tejto oblasti.

img
lukinop4
Pridané: 23.06.2019, 11:13
Reagovať
Pridané: 23.06.2019, 11:13
Reagovať
Artroskopia kolena
Dobrý deň raz cez letné prázdniny som bol na futbalovom sústredení a tam som si privodil zranenie kolena. Bol to prasknutý meniskus. Nevedel som o tom a tak som naďalej trénoval. Za pár dni mi koleno opuchol a začalo veľmi bolieť. Tak som si dal pauzu. Potom nasledovala magnetická rezonancia kde som sa dozvedel že môj meniskus je prasknutý. Zvažovali sme operaciu ale ja som nechcel ísť. Chcel som to skúsiť bez nej. Navštívili sme fyzioterapeuta a ten nám ukázal cviky na spevnenie okolia kolena. Pol roka som hrával bez operácie a s menšími bolesťami . Ale cez zimnú prestávku som si dal pauzu až do februára kedy som absolvoval atrtroskopiu kolena. Operácia prebehla bez komplikácií. Od operácie ubehli už 4 mesiace a pociťujem stále bolesti na vonkajšej strane kolena. Doktori nám neodporučili ani žiadne rehabilitácie. Hybnosť kolena je v poriadku len ma trápi bolesť. Neviem ce ži to nieje pre to že som operaciu absolvoval neskôr ako sa mi to stalo. A ešte by som sa rad opýtal či aj Vás trápila bolesť po operácii alebo aj trápi. Ďakujem.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.06.2019, 14:53
Reagovať
Pridané: 26.06.2019, 14:53
Reagovať
Re: Artroskopia kolena
Ak ma byt koleno v poriadku, je potrebna dosledna rehabilitacia. Ta sa len tazko da urobit cez pisanie, vzdy je dobre cloveka vidiet, opravit ho, otestovat. Ale vzdy je lepsie ako nic aj online rehabilitacia, aku sme vytvorili spolu s fyzioterapeutom Tomasom Malarikom (fyzioklinik). Preto odporucam pozriet sa viac na moje bezplatne clanky a videa, informacie aplikovat, preverovat ich funkcnost a ked bude treba, siahnut aj po platenom programe:

https://mojguru.sk/produkt/rehabilitacia-kolena/
https://mojguru.sk/produkt/zdrave-koleno-pre-pokrocilych/
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
neypatrik
Pridané: 09.04.2018, 23:34
Reagovať
Pridané: 09.04.2018, 23:34
Reagovať
Bolesť kolena.
Dobrý deň, viem, že asi veľmi nebicyklujete, ale bol by som vďačný, keby ste mi aspoň stručne odpovedali. Mám relatívne veľké bolesti kolena len pri bicyklovaní a objavia sa asi tak po 30 km, úplne mi znemožnia ďaľšie šľapanie do pedálov. Pri futsale, drepoch atď., to je v pohode. Röngen bol v poriadku, ale doktor ma na magnetickú rezonanciu nechce poslať. Bol by som veľmi vďačný, keby ste mi odpísali čo by to mohlo byť, respektíve mi odporučili nejakého lekára alebo kliniku, pretože sezóna začína a ja som zatial mimo. Ďakujem za odpoveď.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 10.04.2018, 06:46
Reagovať
Pridané: 10.04.2018, 06:46
Reagovať
Re: Bolesť kolena.
Ak sa to vyskytuje az v takejto situacii a nalezi nic nepotvrdili, bude tazke zdiagnostikovat o co presne ide. Mozno pri osobnom kontakte s nejakym inym lekarom / fyzio by pomohol blizsi popis toho, o co presne ide. Neviem odkial ste, ale mozno vo Fyzioklinik v BA by vam vedeli pomoct to zdiagnostikovat.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem