Tento článok je staršieho vydania a informácie ktoré obsahuje, už nemusia byť aktuálne. Pokiaľ vás táto téma zaujíma a chceli by ste, aby sme sa jej opäť venovali, zahlasujte. Články s najvyšším počtom hlasov pripravujeme prednostne.
ruka
Hlasov:1
banner
Životospráva a zvyky

Spoznajte prémiový produkt, ktorý zvýši kvalitu vášho života

Hovorí sa, že podľa sily metabolizmu sa dá predpokladať aj sila osobnosti. Pod silou metabolizmu si treba predstaviť kvalitu zdravia, vitality, primeranú kondíciu ale aj výšku celodennej mentálnej energie. Ako vám funkčnosť metabolizmu pomôže zlepšiť rada nových prémiových produktov, ktoré sme vytvorili s Kompavou?

img
jaroslav.klinie
Pridané: 20.10.2015, 10:39
Reagovať
Pridané: 20.10.2015, 10:39
Reagovať
WP
Ahoj, Vlado. Nemám žiadny problém s WP, aj keď mi trochu prekáža jeho sladkosť. Vyriešil som to tak, že ho čiastočne používam ako sladidlo. Soľ si pridávam, ale myslím si, že by mala byť priamo vo WP-pre ostatných. Neviem, ako by reagovala s ostatnými ingredienciami, ale ja s tým problém nemám, ani chuťový, práve naopak. Skús sám a uvidíš. Samozrejme, DOLEŽITÉ je množstvo. Osobne pridávam soľ do každého sladkého jedla a nie je to len o jin a jang. Treba skúsiť a ochutnať. Myslím si, že v takom špičkovom produkte by táto (špičková) soľ nemala chýbať. To je všetko.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Aďka_13
Pridané: 05.10.2015, 22:00
Reagovať
Pridané: 05.10.2015, 22:00
Reagovať
Zaujímavé
Čaves Vladko!
Tá Tvoja kresba je riande super ! A všetko na mňa pasuje v tomto prípade do bodky! A inak kde je "nulka" a AB na kresbe?
Som A-čko, testovala som hladovanie, večerné prejedanie, cvičenie nalačno,vysokotučnú stravu a výsledok? Do mesiaca 7 kíl hore :( dokonca moje extrémne tréningy spôsobujú obrovské vyplavovanie kortizolu a následne vysoké hladiny cukru v krvi, darmo mám low carb stravu, telo zo stresu vyplavuje veľa inzulínu :( A chudnem jedine keď jem pravidelne 5-6x denne :( Brutálne ma to obmedzuje.

Nevieš prečo my A-čka sme absolútne odlišní od iných KS? Úplne nejviac. Je to paradoxné, však evolučne sme hneď za nulkami.

Inak sukralóza sa považuje za najzdravšie umelé sladidlo a telo akceptuje určitú dennú dávku umelého sladidla absolútne OK. Možno treba otestovať prípadne ešte aj iný druh stévie.A čo vravíš na maltinol?
Ďakujeeeeem :)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.10.2015, 10:46
Reagovať
Pridané: 26.10.2015, 10:46
Reagovať
Re: Zaujímavé
Ahoj Adi, to si asi nepochopila, to z A do bodu B nema nic spolocne s krvnou skupinou ale nastavenim metabolizmu (A - cukrovy; B - tukovy). S krvnymi skupinami tento clanok nema nic spolocne. Ak ide o sukralozu, vieme ze ide o najmensie zlo z umelych sladidiel, v produkte na jednu davku je 0,03g sukralozy a 0,05g stevie (!!!). Skusal niekto si niekedy navazit na jednu porciu takuto gramaz? Aj toto extremne male mnozstvo je dostacujuce na to, aby produkt aspon nejako chutil - aj ked u nas na na lubive chute nehrame - prvorada je funkcnost. Vyhoda sukralozy je v tom, ze je 750x vacsiu sladivost ako bezny cukor. Preto jej staci tak malicko na jednu davku.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Burbos
Pridané: 07.10.2015, 12:45
Reagovať
Pridané: 07.10.2015, 12:45
Reagovať
Re: Zaujímavé
Jsem jeden z těch, který měl s WP problém hned od první dávky. Velké zažívací potíže a křeče trvající několik hodin. Přisoudil jsem to obsaženému vaječnému bílku, jelikož i konzumace syrových vajec mi dělala stejné problémy (podle mě hlavně křepelčích). S tepelně upravenými vejci nemám žádný problém.
To s tou stévií je pro mě novinka a dovídám se to až ted.

Můj hlavní dotaz také zní: Proč není varianta bez příchuti?? Kupuju proteiny jedině od výrobců, kteří nabízejí variantu bez příchuti! Podle mě je to známka toho, že jim záleží i na tom, aby měl zákazník možnost si vybrat produkt bez zbytečný umělých přidaných látek! (sladidla apod.)
U tebe Vlado nepochybuji o tom, že ti na tom záleží také a né málo, a proto bych tuto variantu od tebe určitě očekával!!
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 08.10.2015, 13:15
Reagovať
Pridané: 08.10.2015, 13:15
Reagovať
Re: Re: Zaujímavé
Burbos, ved prave preto mame uz od uplneho zaciatku v ponuke aj prichut NATURAL. Preto navrhujem, aby si ju vyskusal a dal nam vediet, ci aj tato bezprichutova varianta ti sposobuje rovnake komplikacie. Ak bude sposobovat, bude to inou zlozkou ako stevia, ak nebude, tak mas idealny protein uz aj pre seba. Ja osobne natural konzumujem velmi casto.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Burbos
Pridané: 10.10.2015, 12:01
Reagovať
Pridané: 10.10.2015, 12:01
Reagovať
Re: Re: Re: Zaujímavé
No podle mě od začátku v nabídce nebyl a nebo zrovna nebyl skladem když jsem objednával. Nevím, nechci se hádat.
Každopádně můj dotaz o variantách bez příchuti se týkal spíše nové řady produktů Premium Energy!

Co se týká WP, je možnost zaslání nějakého 1dávkového vzorku? Protože pokud bych měl i s tímto problém od první dávky, je pro mě nesmysl kupovat i to malé balení.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 04.11.2015, 22:28
Reagovať
Pridané: 04.11.2015, 22:28
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Zaujímavé
Myslim ze samotny skrob by ti bez prichute naozaj nechutil. Na rozdiel od WP to vsak nie je produkt na pravidelnu konzumaciu. WP je partner na kazdy den, PREMIUM produkty na narocnejsie treningove dni - nie kazdy totiz trenuje denne. Ak ide o vzorky WP, myslim ze ked sa obratis priamo na kompava.sk, tak oni maju k dispozicii vzorky na rozposielanie. Daj potom vediet ako ti to testovanie dopadlo...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jaroslav klinie
Pridané: 05.10.2015, 21:20
Reagovať
Pridané: 05.10.2015, 21:20
Reagovať
stevia, sukraloza...
Ahoj ešte raz. Čítal som tie správy o sladidlách a problémoch s WP. Zatiaľ som na nekvalitný WP nenatrafil, mne skôr prekáža jeho sladkosť ako taká. Podľa mňa v ňom žiadne sladidlá netreba a, naopak, chýba mi v ňom himalájska soľ. Nemám problém si ju pridať, ale prečo nie je priamo v ňom. Aspoň jedna verzia WP by mohla byť bez sladidiel, jemne slaná.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 15.10.2015, 00:36
Reagovať
Pridané: 15.10.2015, 00:36
Reagovať
Re: stevia, sukraloza...
Jaro my si uz myslime, ze nieco nie je v poriadku so snahou niektorych ludi zdiskreditovat Kompavu a WP. Zda sa, ze niekomu vyhovuje, aby sa problem umelo nafukoval stale dokola. Uz na to existuju agentury, ktore robia "wow a halo efekt" za poplatok, dnes je to v marketingovych metodach (vojnach) uz celkom bezny nastroj (aj tie mnohe email adresy su v divnom tvare). Ja sam WP konzumujem nepretrzite a je zaujimave, ze na ziadne problemove balenie som este nenarazil. Netvrdim, ze problem neexistoval, asi ma to obchadzalo, no v Kompave pracuju podla ISO certifikatov a regulernych postupov, takze kazdej reklamacii venuju pozornost, dokonca aj majitelka osobne odpisuje.

Ak ide o prichute, mame v ponuke natural, cize takmer bez prichute, je tam citit jemne smotanovu prichut. Ja osobne casto pouzivam natural. Ak ho vyskusas, daj mi vediet ci to splnalo tvoje ocakavania, pripadne si tam hod oblubenu sol a mozno to bude prave podla tvojho gusta...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
juriss
Pridané: 15.10.2015, 11:31
Reagovať
Pridané: 15.10.2015, 11:31
Reagovať
Re: Re: stevia, sukraloza...
Ahoj Vlado, nechcem tento problem znovu rozpatlavat, ale neda mi aby som na tvoj koment nezareagoval. Ja osobne som bol cely zivot odporca akychkolvek fitness doplnkov vyzivy prave kvoli ich zlozeniu, az ty a Kompava ste ma presvedcili prave s wellness proteinom, ziadny iny protein som nikdy ani len neochutnal, proste lebo im neverim... Takze zdiskreditovat Kompavu? Urcite nie, sam neviem co by som bez nej robil... Neviem preco pises ze sa problem umelo nafukuje stale dokola - ja WP kupujem asi len rok a problem mam teraz prvy krat, neviem co bolo v minulosti... Zrejme to bude naozaj tak ze ta problem obchadzal - neviem co by si robil keby si odrazu nasiel v šejkry nerozpustene centimetrove hrudky... Pisem sem aj preto, lebo mi zrovna volali z obchodu kde som bol dat ten moj WP reklamovat, pani mi povedala ze mam nachystane nove balenie... Pytal som sa aj na to, ako sa Kompava vyjadrila na reklamaciu, bolo mi povedane, ze tam s niecim experimentovali v zlozeni... Zaroven mi pani povedala, ze z tej šarže (myslim ze to bol august) sa im do obchodu vratilo velke mnozstvo proteinov - zevraj hlavne vanilkovych, ktore mali rovnaky problem, takze ked si stale myslis, ze som troll z nejakej agentury, kludne ti napisem o aky obchod sa jedna a dam ti tel. kontakt na tu pani (zrejme majitelka obchodu)... Skor by som si ale zelal, aby sa v Kompave drzali povodnej kvalitnej receptury a predisli tak takymto zbytocnym "halo efektom". Mimochodom, nove balenie je OK a stale ostavam Kompave verny.

PS: prajem vela uspechov s novym produktom - urcite vyskusam... Koniec koncov tento clanok je o Premium energy a nie o Wellness proteine, takze sa ospravedlnujem a snad sa to tu naozaj riesi posledny krat:)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 15.10.2015, 12:31
Reagovať
Pridané: 15.10.2015, 12:31
Reagovať
Re: Re: Re: stevia, sukraloza...
Juraj, obvinil som snad nejake konkretne osoby? To nie. Okrem toho ty vystupujes ako konstruktivne kritizujuca a konkretna osoba (nie nejaka fiktivna email adresa z cisiel a pismen co destruktivne hejtuje), takze o tvojej doverihodnosti nepochybujem. A nik netvrdi, ze WP nemal ziaden problem ale panika okolo toho bola naozaj zbytocna a nafuknuta. Ty vies o tvojom pripade, ale my o vsetkych ktore sa stali na SK, takze moj pohlad ma trochu vyssiu perspektivu. Nad absurdnostou niektorych reklamacii by si aj ty krutil hlavou. Napriklad ze pan zjedol cely 2kg protein a vratil ho reklamovat az ked na spodku ostali 2cm objemu. Kym ho jedol nic si nevsimol ale ked sa niekde nieco dopocul tak.... Dalsia panika nastala, ked sa hromadne kvoli problemovej sarzi zacali otvarat aj dobre balenia priamo u predajcov a cuchali sa prepychnute viecka ci tam nie je problem. Vona papiera pri zataveni ako ochrana pred mikrobiologickym poskodenim ma specificky odor ale ten nemal nic spolocne s chutou produktu. Ten tam je vzdy. Majitelia predajni, v ktorych to zamestnanci urobili sa ospravedlnoval priamo v Kompave, lebo jeho ludia okolo toho urobili nespravne zavery a zlu reklamu.

WP sa vyraba uz vyse 3 rokov a za ten cas sme nemali ani jednu reklamaciu. Problem nastal, ked sa namiesto povodnej srvatky pouzila v jednej sarzi poctiva BIO srvatka. Povies si ze ved to je krok dopredu - ved sa zlepsi biologicka hodnota produktu. Ved ona sa aj zlepsila, ale zial za cenu toho, ze tato BIO srvatka zle zreagovala s ostatnymi ingredienciami a to sposobilo chutovy problem aj ked produkt inu zavadu nemal. Je jasne, ze ked je zakaznik zvyknuty na nejaky standard (napriklad v chuti), tak mu zmena vadi, ale toto mala byt zmena k lepsiemu, nie k horsiemu. Z tychto skusenosti sme pouceny a vieme, ze WP je natolko specificky produkt, ze nie je mozne ani len vymenit tu istu ingredienciu od ineho vyrobcu / dodavatela, inak to sposobuje problem. A hoci ma Kompava perfektnu logistiku (asi si vies predstavit co sa za tym skryva, dokazat vyrabat kazdy produkt s desiatkami ingrediencii vzdy a na cas), tak niekedy je benevolencia dodavatelov surovin prekvapujuco vysoka.

Zaver je taky, ze WP je velmi citlivy produkt a preto je nutne ho vyrabat aj nadalej bez zmeny aby sa udrzali jeho vysoke standardy tak ako doteraz, aj keby sa malo jednat o zmenu k lepsiemu. Kazdy kto bol skutocne poskodeny, tak ho Kompava odskodnila novym balenim a pokial sa stale niekto taky este nachadza, kto chybne balenie nereklamoval, nech tak urobi na mieste, kde produkt zakupil a overite si, ze aj v reklamacnom proriadku Kompava uznava vysoke standardy.

Vsetkych priatelsky pozdravujeme a za problemy, ktore sme sposobili sa ospravedlnujeme.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
viera.hanova
Pridané: 05.10.2015, 21:49
Reagovať
Pridané: 05.10.2015, 21:49
Reagovať
Re: stevia, sukraloza...
Tak k tomuto nazoru sa pripajam aj ja. Nemozu byt verzie ci uz WP alebo aj tohto noveho produktu bez akehokolvek sladenia ? Akekolvek sladidlo, aj prirodzene ziskane z rastlin, je vzdy koncentrovana latka, a toto vzdy bude mat vplyv na organizmus.......pri novych typoch sladidiel sa az po case zisti aky.

Ja si kupujem WP s vanilkou, zatial som si nijaku zmenu v chuti nevsimla.............
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jaroslav klinie
Pridané: 05.10.2015, 21:03
Reagovať
Pridané: 05.10.2015, 21:03
Reagovať
CRP
Ahoj, Vlado. Mám čerstvý výsledok hodnoty CRP (2.77mg/). Čo je to CRP? Píšeš o tom v článku. Urobili mi to popri iných vyšetreniach.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
jaroslav klinie
Pridané: 05.10.2015, 22:11
Reagovať
Pridané: 05.10.2015, 22:11
Reagovať
Re: CRP
Už viem, čo je CRP. Na to, že mám chronickú GN-super (skôr lower) údaj.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 15.10.2015, 00:42
Reagovať
Pridané: 15.10.2015, 00:42
Reagovať
Re: Re: CRP
Je to zapalovy marker, vysetruje sa aj jeho citlivejsia verzia HS-CRP, obe vsak neurcuju lokalitu kde v tele sa zapal nachadza:

https://en.wikipedia.org/wiki/C-reactive_protein

Idealne je mat pod 3.0 mg/L, no niekedy je iniciacia zapalu uzitocna obranna reakcia tela, takze nie vzdy je to dovod na paniku (ak je zvyseny). Okrem toho je velmi premenlivy, cize dnes je zapal vysoko, zajtra bude nizko. Dobra sprava je, ze uz aj v lekarnach dostat samodiagnosticky test na sledovanie CRP hodnot v domacich podmienkach.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
marios
Pridané: 04.10.2015, 21:06
Reagovať
Pridané: 04.10.2015, 21:06
Reagovať
Ahoj Vlado poraď prosim!
Ahoj Vlado venujem sa športu a sebapoznaniu už par rokov a chcel by som si spraviť nejake vyšetrenia aby som sa dozvedel ako mi funguje telo či mi niečo nechýba
prípadne čoho mam dostatok, vieš mi poradiť na čo sa zamerať pripadne odporučiť ambulanciu?ďakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 15.10.2015, 00:18
Reagovať
Pridané: 15.10.2015, 00:18
Reagovať
Re: Ahoj Vlado poraď prosim!
Ahoj, v tomto clanku najdes bohate informacie o tom, co si testovat aj kde:

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/nepodliehajte-iluziam-vo-vyzive-a-zivotosprave.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
sharpay1515
Pridané: 04.10.2015, 18:58
Reagovať
Pridané: 04.10.2015, 18:58
Reagovať
Protein
Dobrý deň Vlado,
ja by som rada vedela Váš názor ako odborníka na protein BodyFit. Prvýkrat som si objednala 420g a môžem s kľudom konštatovať, že naozaj je dobrým sluhom pri regulácií telesnej hmotnosti pretože som pár kil zhodila čo som potrebovala a na druhej strane pribrala na svalovej hmote. Mám obavy si ho druhykrát zakúpiť kvôli aspartan-u ktorý je súčasťou zloženia a preto by som rada vedela Váš názor. Prípadne by som bola vďačná keby ste mi nejaký podobný možno lepší protein s rovnakým učínkom doporučil.
Ďakujem vopred:-)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.10.2015, 10:09
Reagovať
Pridané: 26.10.2015, 10:09
Reagovať
Re: Protein
Dobry den Michaela, chudnutie ci naberanie svalov nie je podmienene len tym, aky protein / produkt konzumujete. Posobia na to desiatky faktorov, od kvality a nacasovania stravy, cez formy treningu, az po faktory ako otuzovanie, praca s hladom a dalsie. Ak vsak chcete kvalitny produkt, v spolupraci s Kompavou sme uz niekolko takych vyprodukovali:

http://www.bioeshop.sk/produkty/stihla-linia-a-chudnutie/kokteily/proteinovy-koktejl-kompava-wellness-daily-protein.html
http://www.bioeshop.sk/produkty/wellness-bar-tycinky.html

http://www.bioeshop.sk/produkty/protein-premium-energy.html
http://www.bioeshop.sk/produkty/sport-premium-energy.html
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
gejmerqo
Pridané: 03.10.2015, 21:29
Reagovať
Pridané: 03.10.2015, 21:29
Reagovať
enzym
zdravicko,

ja som dlho kupoval kompavu wellness protein. ale v marci, ked som si kupoval dve velke balenia ako obvykle do zasoby, tak som ostal neprijemne sklamany a prekvapeny zo zhorsenej chuti, akoby bol protein pokazeny, chutil strasne umelohmotne.

tak som ho vyreklamoval za novy. otvoril som a bohuzial opat otrasna umelohmotna chut. tak som napisal obchodnikovi a aj priamo do kompavy. obchodnik napisal, ze nove protaky (od aprila a neskor) maju nejaky novy enzym sposobujuci zmenu chute. pisal som aj do kompavy asi na tri adresy, ale bez odpovede. bohuzial som teda nuteny zmenit znacku.

a teraz moja otazka:) tento novy protein obsahuje tiez ten specialny enzym?

dakujem
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.10.2015, 10:05
Reagovať
Pridané: 26.10.2015, 10:05
Reagovať
Re: enzym
Nie Filip, ani tento produkt ani WP neobsahuju ziaden specialny enzym. Neviem kde k tejto informacii prisiel obchodnik. Cely problem som uz niekolko krat pisal v inych komentoch, ale chapem ze tu na webe sa to da lahko prehliadnut. Cely problem nastal ked sa v danej sarzi vymenila nemecka srvatka (WPC) za srvatku v BIO kvalite od toho isteho dodavatela. Poviete si ze ved to je krok dopredu smerom k zlepseniu biologickej kvality a to sme si mysleli aj my. Zial obratilo sa to proti nam, ked BIO srvatka zle zreagovala s ostatnymi ingredienciami a velmi nevhodne zmenila cely chutovy profil produktu - k horsiemu. Po biologickej, mikrobialnej strane je produkt v poriadku, hned po prvej reklamacii sme to preverovali. Pani Komorechova mi k tomu napisala nasledovne:

"Wellness protein je tak nesmierne náročný produkt, že nie je možné zameniť ani dodávateľa tej istej suroviny. Ako každá iná firma aj my vzhľadom k tomu, že potrebujeme mať produkt stále k dispozícií, potrebujeme 2-3 dodávateľov. V tomto smere vo WP je možné použiť iba nemeckú surovinu WPC a aj to nie bio kvalitu."

To znamená, že do budúcnosti aj keby sme chceli zlepšovať tento aj tak dobrý produkt, tak to neurobíme. Niektoré dobré úmysli sa proste nepodaria a urobia viac škody ako úžitku. Takže verím, že toto nedorozumenie je už dostatočne vysvetlené a pochopené. Ten kto musel zmeniť značku tak zmenil, no veľká skupina ľudí tento problém vôbec nepostrehla. Do nej patrím aj ja - čo sa čudujem, nakoľko WP konzumujem stále vo vysokých množstvách a od jeho výroby som doteraz neprestal...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
horvi
Pridané: 12.10.2015, 11:14
Reagovať
Pridané: 12.10.2015, 11:14
Reagovať
Re: enzym
Ja som si kupil naposledy WP 2kg cokolada-kokos nedavno, bol uz vo vynovenom baleni, prasok je ovela sypkejsi ako zvykol byt a chut bola horsia/slabsia.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
juriss
Pridané: 04.10.2015, 13:35
Reagovať
Pridané: 04.10.2015, 13:35
Reagovať
Re: enzym
fakt, s wellness proteinom v poslednej dobe urcite nieco nie je v poriadku... ten natural sa uz skoro neda pit, a dokonca som zacal mat problem aj s hrudkami - vsetky prichute...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
gejmerqo
Pridané: 04.10.2015, 23:39
Reagovať
Pridané: 04.10.2015, 23:39
Reagovať
Re: Re: enzym
veru veru, aj hrudky potvrdzujem. kazdopadne tie neboli az taky problem ako to, ze som prvy krat po rokoch zacal pit protak s totalnym sebazaprenim :/

ja ked som si kupil protein a prisiel som ho vymenit do obchodu, tak otvorili asi 20-30 dalsich baleni a vsetky mali zlu chut. tak im vsetko vratili (obchodnik do Kompavy) a z kompavy prisla odpoved, ze proste kravy nieco ine piju/jedia (nepamatam si presne) a ze takto to odteraz bude.



anyway, Vlado bol taky dobry ze tento message preposlal do Kompavy a uz sa mi aj ozvala nejaka pani, tak to skusim s nou vykomunikovat a ak na nieco pridem, tak to sem postnem:)
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.10.2015, 10:06
Reagovať
Pridané: 26.10.2015, 10:06
Reagovať
Re: Re: Re: enzym
Filip zabudol si napisat aky pristup k tebe zaujali po mojom preposlani tvojej staznosti do Kompavy.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
stevo6
Pridané: 01.10.2015, 16:53
Reagovať
Pridané: 01.10.2015, 16:53
Reagovať
sukraloza
Vlado, som velmi prekvapeny: premovy produkt - a osladeny sukralozou!? Pri welness proteine ste sa chvalili ze neobsahuje a teraz vas citujem: "umele sracky" ako sukralozu. Zaujimalo by ma, ci ste svoj nazor na sukralozu zmenili alebo je v tom nieco ine.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado Zlatoš
Pridané: 02.10.2015, 12:33
Reagovať
Pridané: 02.10.2015, 12:33
Reagovať
Re: sukraloza
Vysvetlim, ma to svoje dovody. Pravda je taka, ze za 3 roky predavania Wellness Proteinu sme zistili, ze existuje mala skupina ludi, ktori maju so steviou traviace tazkosti (palenie zaludka). Zatial nepozname uplne presne suvislosti (krvna skupina, slaby zaludok, vredy, somatotyp, ine) ale asi jeden zo stovak ludi ma tento problem (presny pocet nevieme). Su ludia ktorym WP sadol tak, ako ziaden iny produkt na trhu (so vsetkymi mali problem, len nie s WP) a su ludia, ktorym WP zial nesadol vobec. Za tie roky sa ludia nabaluju a my odhalujeme viac suvislosti (napriklad ze problem maju viac ektomorfni - stihli ludia).

Asi rok dozadu sme experimentovali so skupinou vybranych ludi (ti ci avizovali traviace tazkosti). Dali sme im dve rozne zlozenia WP (hrali sme sa len so sladidlami), oni samozrejme nevedeli co je co. Vsetci do jedneho povedali, ze varianta, ktora neobsahovala steviu (ale sukralozu), im nesposobovala ziadne tazkosti. Zaver je taky, ze pravdepodobne po tychto skusenostiach, ktore este doladujeme, vyde na trh este jedna verzia WP prave pre tych ludi, ktori maju so steviou tazkosti. A my sa tu nebavime o nejakej lacnej stevii zo supermarketu. Vo WP je pouzita najkvalitnejsia a najviac percentna stevia, aka sa na trhu da dostat, takze v kvalite problem nie je. Problem je v reakcii niektorych ludi (skor ich zaludka) na steviu ako taku a s tym sa neda vela urobit.

Kedze Wellness rad su produkty, ktore maju ludia pouzivat pravidelnejsie ako Premiovu radu (na dennu potrebu - premium je pred, pocas, po treningu), tak verime ze vam dava logiku to, ze tieto produkty musia byt svojim zlozenim nekompromisne. Ak ide o Premiovu radu, vyvijame ju skoro 2 roky. Za ten cas sme mali moznost vyskusat vselico, obmenit vselico a ziskat velke mnozstvo spatne vazby od ludi, ktori su aj profici, aj amateri. Nemohli sme riskovat, ze produkt bude v tak dolezitej situacii (trening alebo zavod) sposobovat niekomu palenie na zaludku, ked potrebujeme, aby bol produkt bezproblemovy a hlavne funkcny. Nakolko u nas na EU trhu nie je schvalene prirodne sladidlo Luo Han, ktore je podobne ako stevia, tak inu moznost sme nemali. Je to smutne, ale je to tak a dlho sme s tym bojovali (aspon ja osobne). Sukraloza je na poslednom mieste v zlozeni, takze mnohym je jasne, ze je jej tam najmenej co sa tyka mnozstva. Stevie je tiez malo (podstatne menej ako v WP) a toto mnozstvo sa nam ukazalo ako bezproblemove aj u ludi, ktori povodne s WP mali problem. Sukraloza tento chutovi profil jemne vylepsuje, pretoze narocny zakaznich chce aj dobru chut. Ale ta nie je podstatna, pokiach chyba funkcnost. Ak by sme tam dali bezny cukor (hoci aj kvalitny trstinovy, kokosovy, iny), zrusili by sme kompletne funkcnost produktu (zvysolvala by sa glykemia a inzulin), pretoze bezne cukry maju nizku sladivost a musite ich pouzit velke mnozstvo, aby ste nieco citili.

Mozete nam verit, ze produkt sme vytvorili s najlepsim vedomim a svedomim, aby sme z neho vytiahli co najviac funkcnych benefitov a dodrzali najvyssie standardy, v ake verime. Zatial sme na lepsiu verziu zlozenia neprisli za 2 roky experimentovania a to sme este neziskali spatnu vazbu od co najvacsieho mnozstva zakaznikov (to pride teraz). Ako vidite Stefan, vyvijat nieco taketo nieje len vecou teorie a hodnot. Tvrda realita a skusenosti nam plany kazi castejsie, ako by sme chceli (naposledy to bolo takto vypukle s wellness barom a vyvojom). Je to vec hladania kompromisov bez toho, aby ste vypustili nieco, za co by ste sa hambili a nema to zmysel. Tento produkt zmysel ma a velky. Ak produkt vyskusate, overite si, ze dlhe mesiace nasej prace vam to vynahradia a vam pomoze posuvat sa na treningoch ci zavodoch vyraznejsie vpred. Urcite ma preto bude zaujimat vasa osobna skusenosti s tymto produktom.

Dalsie dolezite informacie k produktu priebezne pripravujeme, takze ak su este nejake zaujimave otazky, urcite ich napiste.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
t.povajean
Pridané: 05.10.2015, 15:33
Reagovať
Pridané: 05.10.2015, 15:33
Reagovať
Re: Re: sukraloza
Vlado,

Neviem ako travenie pri vykone a populacnej znasanlivosti, ale erythritol a xylitol sa javia popri stevii ako "povolenymi" nahradami cukru. Prepokladam, ze vies o nich, v com bol problem ich vyuzitia ?
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 26.10.2015, 10:18
Reagovať
Pridané: 26.10.2015, 10:18
Reagovať
Re: Re: Re: sukraloza
Povolene je vselico Tommy, druha vec je, ako ti to zreaguje v produkte s dalsimi ingredienciami. Pri vyvoji su tieto veci dost malo predvidatelne a hoci mas tabulkovo pekne vymakane ingrediencie (ked su zvlast), spolu sa uz nemusia kamaratit. Vid pripad jednej problemovej sarze vo WP, ked sme klasicky WPC vymenili za taky isty v BIO kvalite. Povies si ze ved je to krok vpred - po tabulkovej aj nutricnej stranke urcite - ale zreagovalo to tak zle, ze chut mnohych WP sa jednoducho (vraj) nedala vydrzat...
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
matko
Pridané: 01.10.2015, 10:35
Reagovať
Pridané: 01.10.2015, 10:35
Reagovať
Alebo aj nie?
Zdravím. Superstarch je podľa viacerých odborníkov iba šarlatánskym podvodom. Čo si o tom myslíte? Zdroje:
http://carbsanity.blogspot.sk/2012/11/superstarch-or-does-something-stink-here.html
http://www.vpxsports.com/article-detail/supplements/superstarch-or-super-farce
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 01.10.2015, 10:53
Reagovať
Pridané: 01.10.2015, 10:53
Reagovať
Re: Alebo aj nie?
Podla tvaru emailovej adresy z ktorej pisete skor usudzujem, ze mate trollovske umysly, ako nejake konstruktivne. Ja som tieto clanky cital asi pred rokom, taku antireklamu uz dnes ponukaju hocijake agentury ako sluzbu. Hejteri to urobia aj zadarmo. Okrem toho nikde nevidim ziadnych odbornikov. Co ak aj tyto autori / blogeri su tiez sarlatani? A kto o tom rozhoduje?

S vyvojom a testovanim tohto produktu sa zaoberame skoro 2 roky. Co si teda myslite konkretne vy? Ake su vase osobne skusenosti? Ake su vase konstruktivne pripomienky ktore by mohli viest k zlepseniu produktu ak sa vam zda, ze je tam priestor na zlepsenie? Okrem toho, mali ste moznost vobec si precitat clanok a prestudovat aj zlozenie nasich produktov? Mozno zistite, ze tie nase su nadizajnovane s velkymi rozdielnostami. A pri studiu nevahajte dohladat aj vedecke studie a patenty spojene s touto technologiu. Na vas komplexny a odborny pohlad sa velmi tesime, urcite nas to posunie vpred.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
titan_x
Pridané: 01.10.2015, 21:53
Reagovať
Pridané: 01.10.2015, 21:53
Reagovať
Re: Re: Alebo aj nie?
nazdar Vlado, som tvoj 100% fanda, si pre mňa hyper motivácia so všetkým čo robíš a čo dokážeš, určite aj tebe vďačím za svoje životné posuny. tentokrát som však trochu sklamaný z prezentácie nového produktu ako objavu (možno som to len zle pochopil), pretože podobný patentovaný produkt tu už je aj keď s minimálnym promotion, (možno ani oni sami nevedia o všetkých pozitívach):
http://www.obchod.sportujeme.sk/vyziva-vyzivove-doplnky-energia-a-regeneracia-vitargo-electrolyte-2000g/125385p/
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vlado
Pridané: 02.10.2015, 12:51
Reagovať
Pridané: 02.10.2015, 12:51
Reagovať
Re: Re: Re: Alebo aj nie?
Ahoj Bohus, dakujem za tvoju superuprimnost. Ved to je sucastou "hry" a tak to ma byt (nie si tu mazat med pod nosom aki sme uzasni a neposuvat sa vpred). No urcite by ma potesilo, ak by si mal nejake blizsie vysvetlenie, preco si sklamany. My to neprezentujeme ako novy objav, pretoze surovina SuperStarch je na trhu uz dlhsie. V ramci hladania toho co by mohli nasi studenti opat ocenit (aky produkt), tak sme sa rozhodli pre tuto surovinu aj preto, ze jej potencial nie je uplne vyuzity. Dokonca aj povodne zlozenie od UCAN ma svoje limity, ktore sme sa pokusali nasim zlozenim vylepsit a posunut do noveho levelu.

My vieme ze na trhu je Vitargo. Je to podobna patentovana ingrediencia (z jacmena) ale napriek tomu nie su to metabolicky identicky posobiace skroby. Maju vsak vela spolocneho. Niektori sportovci si dokonca specialne / ucelovo namiesavaju vlastne zmesy spojene s Vitargo a SuperStarch, aby dosiahli synergicky efekt (najma v kratsich zavodoch do 2-3 hodin). V niektorych buducich clankoch sa tomu planujeme venovat, preto ak mas nejake konkretne otazky, prosim napis, aby sme im venovali priestor a objasnili co treba. Zatial asi najlepsie to dokazal vysvetlit (myslim rozdielnost tychto skrobov) Ben Greenfield. Je relativne (svetovo) znamy vytrvalostny sportovec, relativne aj uspesny, tiez sa venuje low-carb, keto a podobnym mechanizmom, ktore uplatnuje aj na sebe. Tu je prepis z jeho interview k tejto teme, verim ze ti to trochu pomoze urobit si lepsi obraz o nasom produkte, daj vediet:

http://www.bengreenfieldfitness.com/2013/01/episode-225-full-transcript/

Bill: What do you recommend for a 2-hour mountain biker cross country race? UCAN Superstarch or Vitargo S2?

Ben: This is a great question because a lot of people mix up UCAN Superstarch and Vitargo S2. And for those of you who think I’m talking about aliens, I’m not. I’m talking about 2 different types of carbohydrate-based fuel. The reason that they get mixed up (and these are just like powders that you mix with water) is that they’re both high molecular weight carbohydrates. They both exit the stomach quickly and because they’re such high or long chain molecular carbohydrates, a lot of people think that they’re the same thing but they’re not. Vitargo S2 is this patented type of carbohydrate that’s high molecular weight long chain carbohydrate that’s been what’s called fractionated. And the process of fractionation makes a carbohydrate extremely digestible, meaning that it gets absorbed super quickly and Vitargo is derived from what’s called amylopectin which is a barley starch (for those of you who care). But Vitargo S2 is rapidly absorbed in digestion in the intestines and it gives this big spike in blood sugar, this big spike in insulin and if you’ve just finished the workout, that is a great scenario. Rapid glycogen replenishment and if you can get your hands at anything else right after workout and you’ve got another workout coming up soon for which you need to restore your carbohydrate levels as quickly as possible, Vitargo would be something to go for vs. UCAN which is slowly and much much slowly absorbed in the intestines causes the slow release carbohydrate, allows for much more stable blood sugar levels and lower insulin response, no spike in blood sugar.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
titan_x
Pridané: 13.10.2015, 20:24
Reagovať
Pridané: 13.10.2015, 20:24
Reagovať
Re: Re: Re: Re: Alebo aj nie?
nazdar Vlado,

dik za obsiahlu a podnetnú reakciu na moj prispevok. Reagujem už druhý krát, takže len krátko - ja riešim “palivo” z pohľadu ultramaratónov, som v podstate len začiatočník takže len hľadám cestu - vitargo mi veľmi nefungovalo tak preto som písal, že som trochu sklamaný, že v podstate prichádza niečo podobné. Všetko to bolo ale samozrejme nevedomosťou, ja som to skúšal len raz a pri prvom neúspechu som zanevrel. Podľa vyššieuvedeného vitargo je veľmi „rýchly“ sacharid, kdežto produkt Sport premium energy založený na inej báze rovnomernejšieho uvolňovania energie + pridaná hodnota ďalších ingrediencií bude fungovať pre vytrvalostné športy pravdepodobne o dosť lepšie. Takže všetko je to len o ďalšom testovaní.

Vďaka a prajem veľa úspechov pri ďalšom výskume
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
titan_x
Pridané: 01.10.2015, 21:58
Reagovať
Pridané: 01.10.2015, 21:58
Reagovať
Re: Re: Re: Alebo aj nie?
sorry som vošiel do zlého "chlievika" mal to byť samostatný príspevok - určite nepochybujem o opisovaných účinkoch a vlastnostiach produktu.
Prihláste sa pre hodnotenie komentára:
(0x)
Vytvorte si účet



Vyhľadávanie

NAŠE PROJEKTY

Vlado
Tina

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies na týchto webových stránkach.

Rozumiem